De Viaan heeft samen met  12 andere scholen uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk op maandag 24 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis in Alkmaar een Gouden Schoolkantineschaal 2019 gekregen.

Scholen laten met deze Schoolkantineschaal zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. De 5 trotse wethouders konden de scholen uit hun gemeente met dit mooie resultaat feliciteren.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De scholen hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine